Arkeni pelastava enkeli

Kirjoittaja: MARI S.

Aiemmin jo kerroin aloittelevan aikapankkilaisen kokemuksia. Vieläkään en voi kokemuksen syvällä rintaäänellä puhua, mutta koko ajanhan niitä kokemuksia syntyy lisää.  Tähän astiset kokemukset ovat olleet pelkästään hyviä ja paljon on ideoita siitä, mitä itse voi tehdä ja mitä itse kaipaa. Joka viikko, kun tulee aikapankin ”tarjotaan ja halutaan”-kooste sähköpostiin, on kuin joulu tulisi.

Yksi ilmoitus oli marraskuussa taas niin ajankohtainen, että siihen oli pakko tarttua. Keittiöni on alusta asti ollut toimimaton. Jääkaappi on lattiatasolla ja päättyy pöytätasoon. Eli kun olen jotain sieltä halunnut olen kyykkinyt lattialla. Lisäksi jääkaappi on kovin pieni edes yhden ihmisen tarpeisiin. Pakastin on yhtä kätevästi lattianrajassa, mutta kun sitä ei tarvitse päivittäin, niin ei ole elämää niin paljoa haitannut. Ajatuksena on ollut uusia koko keittiö, mutta nyt kun taloyhtiössä alkaa muutaman vuoden päästä putkiremontti ja kun ei vielä tiedä vielä miten tehdään ja vaikuttaa keittiöön, niin ei uskalla pistää kaikkea uusiksi. Jotain keittiölle pitää tehdä, joten oli kuin onnenpotku huomatessani Sirun tarjoavan aikapankissa sisustussuunnittelua! Olin heti yhteydessä ja saimmekin hyvin aikataulun sovittua. Olisin toki saanut jostain kovan rahan firmasta tänne keittiösuunnittelijan ihan ilmaiseksikin, mutta  ei niitä kiinnosta tehdä mitään ns. pikkujuttuja. Pikkujutultahan se kuulostaa siirtää jääkaappia, mutta kun sille uudelle ja isommalle pitää saada tila jostain ja mitä tehdä vanhan jääkaapin ja pakastimen koloille?

No, sovittu päivä koitti ja luokseni saapui pirteä nainen. Olin jo aikaisemmin laittanut e-postilla mittoja keittiöstä. Olin taas jo etukäteen varoittanut yliystävällisestä koirastani. Juteltiin keittiöstä ja kerroin toiveitani. Onpa muuten kauheaa katsella toisen silmin keittiötä ja huomata sen epäkäytännöllisyyden ja samalla tahroja kaapinovissa. Kuulin hyvistä ideoista, mittoja kaivettiin esille ja juteltiin. Yllätys oli, että sain nähtäväkseni  Googlen Sketch up:lla tehtyjä ideakuvia keittiöstäni.  Ne olivat tehty antamieni mittojen ja valokuvien perusteella. Olipas helppoa katsella näistä kuvista ideoita. Kiva ideoida, kun suunnittelijan ajatuksena ei ole kaupallinen eli kaikki uusiksi -tyyli, vaan vanhan tekeminen käytännölliseksi. Sain samalla remontointiin hyviä vinkkejä sekä tarvikkeiden ostoista. Kiitin kovasti ja sovittiin, että saan vielä täydennetyt kuvat sähköpostiini.

simonkallio keittiö4b

Muutama päivä kului ja sain kuvat sähköpostiini (yllä yksi kuva keittiösuunnitelmastani).  Kuvat kyllä kertovat paljon enemmän kuin sanat! Nyt olen kartoittanut lähipiiriä tekemään tätä pientä remonttia. Todennäköisesti tulen hakemaan remonttiapua myös aikapankista. Tai mielelläni teen itse, jos joku tuo työvälineitä ja kertoo mitä teen ja jaksaa kärsivällisesti neuvoa. Onneksi ideoista on hyvät kuvat, mitä näyttää.  Täksi jouluksi ei vielä uutta jääkaappia kera toimivamman keittiön ole – mutta ehkä ensi vuonna?

Lisäsin aikapankkiin pari uutta ”tarjotaan” ilmoitusta  – täytyyhän tilit saada tasoittumaan. Lähistöllä on tosi kiva pulkkamäki, johon olen kaivannut pulkkamäkikaveria. Sinkulla ei ole joulustressiä, kun taas monilla perheellisillä on. Ajattelin, että jos joku äiti/isä/perhe haluaisi vaikka mennä rauhassa jouluostoksille Jumboon tai tehdä joulusiivoa? Minä voisin saada loistavan pulkkamäkikaverin lapsesta tai jos on huono keli, niin leivotaan vaikka pipareita.

Laitoin myös ilmoituksen koirahoitopaikasta oman koirani kaverina.  Sekin voisi koskea vaikka joulusiivousta, koska ainakin oma koirani on varsin innokkaasti leikkimässä imurin tai pölyhuiskun kanssa, puhumattakaan innokkuudesta lahjojen paketoinnin suhteen.

Ihanaa, kiireetöntä joulunaikaa kaikille!

Mainokset

One response to “Arkeni pelastava enkeli

  1. Kiitos kauniista sanoistasi Mari, oli kiva olla avuksi.
    Mukavaa joulun odotusta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s