Yhteistoimintaa

Kirjoittaja: MIKKO NIEMELÄ

Nykyajan teknologia mahdollistaa todella monenlaisen kanssakäymisen ihmisten välillä, joista yksi mainio työkalu on nopeasti leviävä Aikapankki. Itse olen kiinnostunut kovasti teknologiasta ja nettisovelluksista. Näen siinä valtavan potentiaalin: voidaan kommunikoida toisen ihmisen kanssa toisella puolella maapalloa reaaliajassa.

Tiedon leviäminen on aina ollut avainasemassa yhteiskunnan muutospisteissä, oli se sitten kirjaimien kehittyminen tai kirjapainotaidon yleistyminen, joka johti pimeän keskiajan loppumiseen. Silloin ajateltiin tietyllä tavalla, maapallo oli litteä. Nyt kun meillä on mahdollisuus hyödyntää loputtoman tiedon, Pandoran lippaan, Hyvän ja Pahan tiedon puun ominaisuuksia, ei kannata jättää tilaisutta käyttämättä.

Ihminen on empaattinen eläin, vai onko joku nähnyt murhanhimoista vauvaa? Yhteiskuntamme rohkaisee kilpailuun, yhteistyön sijaan. Senkin vuoksi tällaisia nyky-yhteiskunnasta poikkeavia ratkaisuja pitäisi käyttää mahdollisimman paljon. Aikapankki on vain yksi työkalu yhteisöllisyyden kasvattamiseen, mahdollisuuksia on; Commons-ajattelusta Talousdemokratian kautta ehkä jopa Resurssipohjaiseen Talouteen.

Paljon on mediassa ikävää asiaa, uskoakseni paljon ongelmia syntyy, kun ihmiset eivät halua tutustua asioihin tarpeeksi. Tämä välinpitämättömyys näkyy niin uutisoinneissa kuin naapureiden etäisenä pitämisessäkin. Ei meissä ihmisissä mitään pelättävää ole, ainoastaan ennakkoluulot harhauttavat meitä kohtelemaan toisiamme eriarvoisina.

Raha ei tee onnelliseksi, sitä voi kysyä vaikka lähellä kuolemaansa olevalta vanhukselta. Jokainen meistä on erittäin riippuvainen toisistamme. Itse ainakin olen aikapankkitapaamisissa huomannut, että ihmiset toimivat yhdessä mielellään. Ei tarvitse odottaa, että joku tekee jotain, vaan jokainen voi omana itsenään ottaa yhteyttä ja sopia palveluksien vaihdosta.

Paljon meillä on opittavaa, itse olen henkilökohtaisesti saanut paljon irti kommunikaatiotapojen muutoksesta, joten jaan erittäin mielelläni tämän pitkähkön, mutta erittäin opettavaisen videon Väkivallattomasta Kommunikaatiosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s