Lastenhoitaja aikapankista

Kirjoittaja: RITVA SILTANEN

Viime vuoden puolella Meidän Perhe -lehti haastatteli muutamia Stadin Aikapankin käyttäjiä ja myöskin minut ja lapseni mainittiin lehden jutussa lyhyesti. Muistan keskustelleeni haastattelijan kanssa monenlaisista näkökulmista aikapankin käyttöön, mutta lehtijuttuun oli päätynyt enimmäkseen ajatuksiani aikapankin kautta saatavista lastenhoitopalveluista. Se on varmastikin aihe, joka kiinnostaa monia lehden lukijoita ja kaikkia pienten lasten vanhempia.

Olen joitakin kertoja yrittänyt löytää lastenhoitoapua aikapankin kautta. Pitkien välimatkojen tai aikataulujen yhteensopimattomuuden vuoksi se ei kuitenkaan aivan heti onnistunut. Sinänsä mielestäni ei tunnu mitenkään vaikealta luottaa aikapankkilaisiin tässä asiassa – varmasti hoitopalveluja tarjoavat käyttäjät ovat luotettavia ja asiallisia. Helpointa kuitenkin olisi kaikkien kannalta, jos hoitaja löytyisi melko läheltä ja voisi vaikka vastavuoroisesti sopia lastenhoidosta.

Nyt syksyn korvalla minulla kuitenkin oli onnea: näin vaihtotarjouksissa melko lähellä asuvan henkilön lastenhoitoilmoituksen, otin häneen yhteyttä, ja saimme heti sovittua ensimmäisestä hoitokeikasta toveja vastaan. Sama hoitaja on ollut apuna toisenkin kerran, ja olemme jo ehtineet sopia tulevistakin hoitotarpeista. Lasten kannalta on hienoa, kun heidän seuranaan on tuttu, luotettava henkilö, ja itsekin voi olla rauhassa, kun tietää, että kotona kaikki sujuu.

Onkin ollut mukavaa huomata, että aikapankkilaisia löytyy jo eri puolilta pääkaupunkiseutua. Toivottavasti toiminta leviää vielä entistä laajemmalle!

Mainokset

One response to “Lastenhoitaja aikapankista

  1. Aikapankkien kunnallistaminen muuttaisi luotettavuus- ja saatavuustilanteen täysin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s