Apua saa aikapankista

Kirjoittaja: RITVA SILTANEN

Elämme tee se itse -villityksen kulta-aikaa. Käsityö- ja kakkublogeja löytyy netistä joka lähtöön. Pinterest täyttyy kuvista, joilla esitellään kekseliästä uusiokäyttöä milloin puutarhassa, milloin kodin somisteina. Rikkoutuneesta kitarasta voi tulla vihannesmaa, keskeltä taitetuista vanhoista työkaluista saa kivoja naulakoita, ja kierrätyspaperista voi punoa vaikkapa korin paperiroskille.

Mutta mitä tehdä, jos itse tuunaaminen ei syystä tai toisesta suju? Jos vaikkapa eri väriset villalanganpätkät kiehtovat mielikuvitusta, mutta kudin ei pysy käsissä tai silmukat juoksevat vinoon?

Omalla kohdallani avuksi on tullut aikapankki. Jos tahdon kotikutoiset villinväriset villasukat, löytyy aikapankista useitakin ilmoittajia, joiden käsissä ne valmistuvat hetkessä. Vaatteiden kunnostajia, housunlahkeiden lyhentäjiä ja muita ompelutaitoisia on myös tarjolla, kuten myöskin huonekalujen tuunaajia. Kun haluan keittää hilloa, löytyy ystävällisten aikapankkilaisten pakastimista ja puutarhoista esimerkiksi aroniaa, vadelmaa, herukoita ja raparperia, tai myös jo valmiiksi keiteltyjä hilloja.

Suurin tekemäni käsillä tekemiseen liittyvä vaihto aikapankissa on tältä keväältä. Kun kissoilleni tarvittiin pihalle aitaus, josta ne eivät pääse karkuteille, löytyi aikapankista lyhyessä ajassa sopiva tekijä. Sain aitauksen pystyyn toveilla, kun maksoin itse materiaalit ja tarjosin lounaan. Aitauksen parissa vietetty päivä oli varmasti molemmille osapuolille omalla tavallaan miellyttävä, ja rakennusmies voi tietysti saamillaan toveilla vaihtaa itselleen sopivia palveluita – vaikkapa hierontaa tai soittotunteja, tai jotain muuta hänelle kiinnostavaa. Itse olen auttanut esimerkiksi kuljettamalla ihmisiä ja tavaroita ja tekemällä pienimuotoisia käännöksiä. Vain mielikuvitus asettaa vaihdoille rajat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s