Toveilla tarhan rakennan, osa 2

Kävin pääsiäisenä noutamassa ensimmäiset tovitaimeni Saaralta ja Elinalta (”Kämpylästä”, Kumpulan ja Käpylän suunnilta siis;). Nyt ikkunalautaani koristaa rivistö vielä hentoisia taimia: persiljaa, korianteria, portulakkaa, kirsikka- ja pensastomaattia sekä kolmenlaista basilikaa. Vielä ei ole parvekkeelle siirtämisen aika, mutta jos ilmat jatkuvat näin aurinkoisina, niin kohta tarvitsenkin mm. Sampsan lupaamia lisäruukkuja.

Minulla on ollut ilo saada todella asiantuntevaa ja kokenutta parvekepuutarhan perustusapua aikapankin kautta. Katri, joka on koulutukseltaan puutarhasuunnittelija, kävi katsastamassa parvekkeeni ja laati suunnitelman jossa on tilaa ”kaikkien aikapankkikukkien kukkia”.  Vanhat kalusteet säilytetään, (mahdollisesti hieman aikapankitse tuunattuina) mutta sijoitellaan uudella tavalla niin, että kokonaisuus toimii.

Tältä näyttää tämän hetken tovitarhasuunnitelma paperilla:

 Autottomana otan myös mielelläni vastaan aikapankin kautta tarjoutuvan kuljetusavun. Nina – joka on sekä biologi että intohimoinen puutarhaharrastaja ja tietää myös ”kaiken” tuholaisten torjunnasta – on moninaisten kasvitarjousten ohella lupautunut ottamaan minut mukaansa puutarhakauppakiertueille (sillä vähintäänkin multaa joudun joka tapauksessa ostamaan säkkikaupalla).

Aikapankin kautta etsin nyt myös nikkaroijaa, joka voisi rakentaa tovitarhasuunnitelmaan kuuluvan ison puulaatikon pavuille, tomaateille ja yrteille.

 Tästä se lähtee…   

 


Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s